Hoe Thomas uitgroeide tot een virtualisatie expert

Hoe Thomas uitgroeide tot een virtualisatie expert

Thomas Valgaeren
Twee jaar geleden startte Thomas zijn avontuur bij ePact. En met die keuze is hij nog steeds gelukkig!
Ontdek hier hoe Thomas bij ePact terecht kwam en wat hij nu doet.
Hoe ben je bij ePact gestart?

Met mijn diploma Elektronica-ICT op zak, besloot ik dat het tijd was om aan het echte (werk)leven te beginnen. Wat ik wou doen? Overduidelijk iets met virtualisatie! De basis leerde ik op de hogeschool kennen. En zo is mijn interesse erin ontstaan.

Via de Uptime Group vond ik een openstaande vacature bij ePact. Zij zijn gespecialiseerd in virtualisatie. Een goede match dus!

Wat is virtualisatie?

Virtualisatie is de achterkant van elk bedrijf dat je gaat beheren. Vroeger had je servers die elk hun eigen ding deden. Denk maar aan een server voor mails, een server voor bestanden… Een groot bedrijf moest veel servers onderhouden. Praktisch en efficiënt was dit zeker niet! Dankzij virtualisatie heb je één grote server waar de kleine servers voor mails, bestanden en dergelijke in verwerkt zijn. Als IT’er beheer je dus maar één fysiek toestel. Met andere woorden: véél efficiënter. Deze server kan je vervolgens eenvoudig beveiligen, back-ups meedoen… Van A tot Z alles eenvoudig beheren.

Op welke manier ben je dan met virtualisatie bezig bij ePact?

Ik ben begonnen als Virtualisatie Consultant, maar dat was niet 100% mijn ding. De hele dag op de baan zijn om naar klanten te rijden, was niet voor mij weggelegd. Nu ben ik de man achter de servicedesk. Wanneer klanten een probleem hebben (klein of groot), dan help ik hen verder. Ik vind dit een toffe job. Je blijft in contact met de klanten om hun problemen op te lossen. En dat vind ik leuk!

Je werkt nu al twee jaar voor ePact. Hoe is dit verlopen?

Zeer leerrijk! Je krijgt de ruimte om binnen virtualisatie te ontdekken wat je graag doet en waar je goed in bent. Van zodra je iets hebt van ‘dit is het’, ga je je verder verdiepen door vele trainingen te volgen, zowel bij de partners als intern.

Welke trainingen en certificaten heb je de afgelopen jaren zoal behaald?

Binnen ePact krijg je veel mogelijkheden om te groeien binnen jouw vakgebied. Zo behaalde ik de afgelopen jaren voornamelijk bij onze partners VMware, Veeam, Trend Micro en Igel certificaten. Het leuke is dat de trainingen niet enkel in België doorgaan. Zo mocht ik voor Igel een opleiding Inclines in München volgen. Dit was een fantastische ervaring. Je leert veel nieuwe mensen kennen met dezelfde interesses en je ontdekt de wereld. Een echte win-win situatie.

Tot slot, zit de sfeer binnen ePact goed?

Bij ePact krijg je enorm veel verantwoordelijkheid. Er wordt veel van jou verwacht, maar je krijgt ook veel ruimte en flexibiliteit terug. En dat vind ik zo interessant

Iedere maand organiseren we trouwens een teammeeting om elkaar nog eens te zien. De meeste zijn consultants en zitten continu op de baan. Enkele hebben vaste projecten bij klanten waardoor ik hen enkel zie met de teammeetings.

Na elke teammeeting houden we een kleine afterwork drink om bij te praten. Maar dit is niet de enige activiteit die we doen. Binnenkort gaan we naar een komiek luisteren, de Lokerse Feesten staan ook jaarlijks op de planning… Er is altijd wel iets leuks te doen!

Kom je graag ons team versterken? Stuur dan een mailtje naar info@epact.be en wie weet ben jij binnenkort mijn nieuwe collega!