Artboard 4

Voor ePact is de keuze van Tintri als storage-leverancier vanzelfsprekend: het systeem voorziet enkel de virtuele wereld van storage, en doet dat zonder beperkingen. Tintri laat je toe de workloads die je vroeger noodgedwongen fysiek moest houden, te virtualiseren. Met hun VM-aware storage kun je alles virtualiseren, terwijl je de controle over je belangrijkste workloads behoudt. De ‘converged’ infrastructuuropstelling van Tintri is transparant, en laat toe dat je storage naast je compute resources kunt schalen. Bovendien kun je hierdoor de kosten van softwarelicenties minimaal houden, ook als je bedrijf groeit.

Waar staat VM-aware storage precies voor? Tintri staat voor eenvoud zonder compromissen. Storage-beheer hoeft niet moeilijk te zijn, en nu kan dat. Door te kiezen voor een next generation-storage kies je voor een oplossing die perfect aansluit bij de noden van de moderne hypervisor. Dankzij Tintri smelt je storage- en hypervisorbeheer samen en behoud je het globale overzicht.

De systeembeheerder of applicatiebeheerder van een VM krijgt nu ook controle over storage eigenschappen die voor hem relevant zijn, maar nu op maat van een VM (of container). Voorbeelden zijn een gegarandeerde latency per VM, snapshots per VM, replicatie per VM (synchrone of asynchrone), latency inzage per VM (per uitbreiding per virtuele disk).

VM-aware storage biedt gegarandeerde performantie. Tintri beschikt over zowel hybride als all-flash-modellen. Hun kracht schuilt in het feit dat ze de meest recente hardware-ontwikkelingen koppelen aan hun gepatenteerde technologie. VM-aware storage heeft ten allen tijde zicht op welke IO-block tot welke VM (of container) behoort.  Deze technologie garandeert dat alle VM’s dezelfde (of gewenste) IO-latency krijgen, wat je kunt instellen via zelfgedefinieerde QoS-regels.

Ook belangrijk is een voorspelbaarheid: naast de controle over wat er nu gebeurt, wil je ook vat krijgen op wat er in de toekomst te gebeuren staat. Tintri biedt je daarom Analytics aan die je kunnen bijstaan met ’What if’-analyses die je tijdig waarschuwen voor eventuele groeipijnen.

Verder is Tintri niet afhankelijk van een hypervisor. Stel dat je meerdere hypervisors in je omgeving hebt, of je je in een migratieproces bevindt. Dat hoeft geen hindernis te vormen voor je VM-aware storage. Je koppelt deze eenvoudigweg aan je verschillende hypervisors en zonder deze te segmenteren gebruik je de beschikbare capaciteit. Bovendien worden alle gangbare hypervisors ondersteund: VMware, Hyper-V, KVM, en XenServer.

Background_Bridge_Green

Tintri Services

VSphere

Virtuele omgevingen die last hebben van het  “noisy neighbours”-effect, of storage-problemen die sluimeren en nooit finaal in kaart kunnen gebracht, laat staan opgelost worden. Typische voorbeelden zijn MS SQL Database of Oracle databases die niet voldoende performant reageren in een virtuele context.

VRealize-Operation

wie zijn business wil beschermen tegen downtime en in geval van grote problemen een transparante overschakeling wil, komt al snel uit bij synchrone storage-replicatie. Bij traditionele spelers is het prijskaartje daarvan doorgaans een struikelblok. Bij Tintri blijft alles betaalbaar omdat je de replicatie doet op basis van de goedkopere ethernettechnologie, en je geen rekening hoeft te houden met de strikte regels die andere systemen wel hebben. Je kunt per VM kiezen welke je synchroon of asynchroon wil repliceren, en het is niet nodig om op voorhand een bepaalde indeling vast te leggen.

VRealize-Automation

wil je de flexibiliteit en snelheid van je businessprocessen verhogen, dan hoeft storage dat niet te verhinderen. Tintri integreert met een breed ecosysteem en is door zijn aard eenvoudig te beheren en gemakkelijk te sturen. Dat kan gaan van eenvoudige scripting tot integratie met een automatisatieplatform (VMware VRO, VIO, OpenStack…).

HorizonView

we zien steeds vaker dat klanten hun End User Computing-vraagstuk centraal oplossen door middel van VDI en published application. Door de aard van deze workload en de hoge IOPS-node schiet klassieke storage hier vaak tekort, met alle gevolgen van dien. Tintri maakt hier wel het verschil, zowel functioneel als financieel, door het

inzicht dat het heeft in de workload van de VM’s. Zo kan het op de meest efficiënte manier de capaciteits- en performantienoden invullen. Concreet hebben we het hier over VMware Horizon View, Microsoft RDS of Citrix Xenapp / Xendesktop-projecten.