Artboard 3

ePact kwam aanvankelijk in aanraking met Trend Micro via hun Deep Security Agentless-bescherming. We zagen in hen de eerste leverancier die een stabiele oplossing bood voor beveiliging in de virtuele wereld, waar de antivirus/antimalware- en IDS/IPS-bescherming via de hypervisor nog niet voldoende was uitgewerkt. Onze initiële focus waren security-oplossingen voor de virtuele wereld, maar is gaandeweg veel breder geworden. Dat gebeurde simpelweg omdat beveiliging pas gegarandeerd kan worden als alle facetten in een netwerk worden aangepakt. Op die bezorgdheden bieden de securityproducten van Trend Micro een antwoord.

Trend Micro is zeer modulair in zijn productgamma. Dat betekent dat je beperkt kunt beginnen maar doordat de individuele producten informatie uitwisselen en integreren kun je gefaseerd te werk gaan, en vervolgens een compleet securitybeleid uitwerken. Op het vlak van security is Trend Micro een van de belangrijkste spelers van het moment, wat ook wordt erkend door bv. een bedrijf als Gartner.

ePact is ondertussen uitgegroeid tot Trend Micro Gold Partner, en onze goede samenwerking vindt zijn weerslag in onze praktische ervaring en groeiende expertise ter zake.

Background_Bridge_Green

Trend Micro Services

VSphere

Deep Security is een geavanceerde serverbescherming voor fysieke servers, virtuele servers of servers in de cloud. Het systeem beschermt de kritische applicaties van je business tegen virussen, rootkits, malware voor het stelen van gegevens etc. , en dat met behulp van een light-weight security-engine die de impact van deze securityscans tot een minimum beperkt. Met het onderdeel ‘Virtual Patching‘ kun je bovendien security-holes dichten zonder dat de leverancier in kwestie al een patch heeft uitgebracht. Dat geldt voor zowel applicaties als voor OS-patches. Zo kunnen bedrijven de patches uitstellen en/of gecombineerd uitvoeren, wat het aantal onderbrekingen beperkt. Voor oudere OS-systemen is er soms geen vendor support meer beschikbaar (tenzij tegen een hoge prijs), maar door zijn virtual patching kan Trend Micro toch bescherming blijven bieden.

VRealize-Operation

Target attacks en advanced threats vereisen een nieuwe manier van werken. Deep Discovery Email Inspector beschikt over gepatenteerde technologieën die bestaande e-mailoplossingen bijstaan in het detecteren van kwaadaardige codes, zodat mails die een bedreiging vormen tijdig worden geblokkeerd of worden afgezonderd. Deep Discovery Email Inspector werkt samen met een e-mail-gateway en voegt zo een extra beschermingslaag toe. Naast het screenen en tegenhouden van problematische e-mails, vaak gekenmerkt door attachments of URL’s, kan deze kennis gedeeld worden met de server OS-bescherming van de client (bv. met een Deep Security Scan of een Office Scan).

Andere functies zijn E-mailattachment Analyse, Document Exploit-detectie, Custom Sandboxing en Embedded URL-analyse.

VRealize-Automation

Deep Discovery Analyzer biedt een bredere en schaalbare sandbox-technologie dan onder meer de Email Inspector. Alhoewel de technologie van beide toepassingen gelijkaardig is, zorgt de Analyzer voor een bredere ondersteuning van alle Trend Micro-technologieën en beschikt bovendien over krachtige hardware processing zodat meerdere customized sandbox-analyses kunnen worden uitgevoerd. Zodoende kunnen target attacks en advanced threats in het volledige netwerk buitenspel worden gezet.

Andere functies zijn schaalbare Sandboxing services, Custom Sandboxing, Broad File analysis range, Detailed Reporting, Custom Defence Integration en Trend Micro Integration.

HorizonView

Deep Discovery Inspector is de ‘advanced threat protection’-toepassing bij uitstek. Deze toepassing geeft je inzage in het volledige netwerk door het in kaart brengen van zowel legitieme als minder legitieme traffic. Door de toepassing op een strategische plek in je netwerk te plaatsen, kan alle traffic worden geanalyseerd, en dit met de kennis van meer dan honderd netwerkprotocollen, waardoor de ware intentie ervan achterhaald kan worden. De gespecialiseerde detectie-engines en custom sandboxing stellen je in staat om de meest geavanceerde aanvallen of activiteiten te detecteren en razendsnel te stoppen.

Andere functies zijn het detecteren van Malware, Command & Control, en hackers, Custom Sandboxing, Smart Protection Netwerk Intelligence, en het zich integreren in eender welke omgeving ongeacht over welke andere third-party producten je beschikt.

HorizonView

Endpoints spelen een cruciale rol bij het garanderen van volledige security, en daarom is het noodzakelijk om ze met de meest geavanceerde technieken te beschermen. Dankzij de gepatenteerde XGen-security engine slaagt Trend Micro erin om hier het verschil te maken. De kracht ervan schuilt vooral in de learning-technieken van XGen en de mogelijkheid tot het uitwisselen van informatie over de bedreiging. Die uitwisseling gebeurt via het Smart Protection Netwerk van Trend Micro maar ook met de on-premise Deep Discovery Appliances of Deep Security-producten in je netwerk, indien die aanwezig zijn.

OfficeScan beschikt verder over bijkomende modules die kunnen instaan voor: Data Loss Prevention, Endpoint Encryption, Vulnerability Protection en Endpoint Application Control.