Artboard 2

Databeveiligingssoftware Veeam past als software-only-oplossing voor back-up , disaster recovery en monitoring helemaal in de software-defined-visie van ePact. De hardware kies je zelf, en de oplossing kan eenvoudig geïntegreerd worden in de bestaande infrastructuur. Veeam is van oorsprong een back-upleverancier die voornamelijk werk leverde voor kleinere en middelgrote bedrijven. Dankzij hun evolutie op het vlak van schaalbaarheid, slaagden ze er vervolgens in om de enterprise-markt te bedienen. Daarnaast zette Veeam sterk in op integratie met zowel primaire als secondaire storage-vendors want hen in staat stelt om de grootste back-uphoeveelheden tijdig te verwerken en dit zonder enige impact op source-VM’s.

De slagzin van Veeam vat alles op eenvoudige wijze samen: ‘It just works’. Veeam zorgt voor integratie op hypervisorniveau, en garandeert een uitstekende werking, alsook het beheer ervan. Momenteel worden zowel VMware ESXi als Microsoft Hyper-V ondersteund. Ondersteuning voor Nutanix Acropolis zit er bovendien aan te komen. Naast de van oorsprong back-up-to-disk-only oplossing, beschikt Veeam dankzij Veeam Cloud-Connect nu ook over een volwaardige tape-out-ondersteuning en een duidelijk back-up-to-the-cloud-strategie. Waar Veeam vroeger enkel een oplossing had voor de virtuele wereld, werd het gamma nu uitgebreid met de Veeam-agents die dezelfde features bieden voor de fysieke server. Deze bijkomende service is de ‘missing link’ voor grote bedrijven die eerder aarzelden door het ontbreken van de ondersteuning van de fysieke wereld. Ook voor de integratie van applicaties geldt eenvoud in beheer, en dat voor alle courante applicaties, waaronder MS SQL, AD, Sharepoint, Exchange, Oracle, Office365… Cruciaal is verder de schaalbaarheid van deze databeveiligingssoftware, waardoor die mee kan groeien met je infrastructuur. Wat de Cloud betreft, biedt Veeam ook oplossingen voor de Hybride Cloud.

Background_Bridge_Green

VEEAM Services

Wanneer omgevingen tijdens het lopen van de back-up operationele impact vertonen, of het back-up-window alsmaar groter wordt en data niet op tijd dreigen te worden geback-upt.

Backup

Wanneer klanten onzeker zijn over hun restore-mogelijkheden, alsook over de consistentie van hun business-applications. Veeam geeft je met SureBackup de mogelijkheid om op systematische wijze de back-up te testen (tot op applicatieniveau) en levert hier overzichtelijk rapporten over af.

Reporting

Wanneer een duidelijk Disaster Recovery-plan ontbreekt, of wanneer dat plan moeilijk te beheren is, en niet de gewenste graad van flexibiliteit of detail Klanten willen het liefst af van een op hardware gebaseerde vendor lock-in, wat kosten bespaart. De software-only-aanpak is in deze gevallen een werkbaar alternatief.

BackupCloud

Wanneer eenvoudige monitoring en alerting ontbreekt. Vaak vinden klanten het moeilijk om pijnpunten te detecteren, en dan vooral in een silo-infrastructuur, een opstelling waarbij verschillende mensen verantwoordelijk zijn voor een bepaald onderdeel. Het gevolg is dat er onnodig veel speurwerk vereist is, en een groot deel van de business in de kou blijft staan. Veeam ONE biedt hier een antwoord op met heldere en eenvoudige monitoring, aangevuld met alerts en rapporten.

Monitoring

Wanneer Office 365 wordt gebruikt. Klanten met Office365 willen vaak iets meer controle over hun back-up, en eisen verhoogde veiligheid. Zelfs in een mixed omgeving waarbij MS Exchange in combinatie met O365 gebruikt wordt, is Veeam for Microsoft Office 365 de perfecte oplossing.

VRealize-Operation