Hamann International Logistics kiest voor Wasabi Cloud Storage als duurzame back-upoplossing

Hamann International Logistics is een gespecialiseerde partner voor alle logistieke oplossingen op maat. Zowel grote industriële verladers als kleine en middelgrote ondernemingen kunnen bij hun terecht. Hamann vormt je persoonlijke en proactieve onestop oplossing voor general cargo, warehousing, zee- en luchtvracht en e-commerce logistiek binnen
de BeNeLux.

Het aantal cyberaanvallen, van phishing tot meer geavanceerde en innovatieve aanvallen, kende de laatste jaren een enorme groei en haalde ook steeds vaker het (lokale) nieuws. Ze hebben niet alleen dataverlies tot gevolg, maar impacteren het hele bedrijf met imagoschade en verminderd vertrouwen als gevolg. Het is vandaag de dag niet langer de vraag of een cyberaanval al dan niet zal plaatsvinden, maar wanneer.

UITDAGINGEN

Het aantal cyberaanvallen kende de laatste jaren een enorme groei en ze halen ook steeds vaker het (lokale) nieuws. Van phishing aanvallen tot meer geavanceerde en innovatieve ransomware aanvallen. Ze hebben niet alleen dataverlies tot gevolg, maar impacteren het hele bedrijf met imagoschade en verminderd vertrouwen als gevolg. Het is vandaag de dag niet langer de vraag of een cyberaanval al dan niet zal plaatsvinden, maar wanneer.

DE OPLOSSING

Toen Hamann een aantal jaren geleden op zoek gingen naar een nieuwe back-upoplossing, werd er een vergelijking gemaakt tussen de verschillende mogelijkheden. Veeam kwam hier als beste oplossing uit de bus. “Door onze jarenlange samenwerking met ePact, vertrouwden we er op dat zij ons de best mogelijke oplossing zouden aanreiken”, aldus Peter De Groote. “Initieel zijn we toen gestart met gewone online, on-premises en T-back-ups, maar omwille van de stijgende dreiging voor cyberaanvallen kozen we voor een nieuwe strategie waarbij we naast online – ook offsite back-ups zullen bijhouden”.

“Omdat we voor onze back-upoplossing al met Veeam samenwerkten, moesten we op zoek naar een oplossing met een vlekkeloze Veeam-integratie”, aldus Peter De Groote. Bovendien moest deze betrouwbaar zijn met een Europese vertegenwoordiging en een voorspelbaar prijsmodel. Dit laatste was belangrijk indien we eens een grote(re) restore zouden moeten uitvoeren.

“Het was voor ons een bewuste keuze om back-ups vanaf nu volgens de 3-2-1 back-up regel op te slaan. We wilden zelfs nog een stapje verdergaan en hebben hier het afgelopen jaar onze eigen on premise immutable serveroplossing aan toegevoegd. Op deze manier wordt onze data dus op vier manieren opgeslagen, wat ons nog beter wapent tegen cyberaanvallen,” zegt Peter De Groote.

“Wanneer onze online back-up infrastructuur geïnfecteerd wordt door een aanval van buitenaf, kunnen we terugvallen op de offline back-ups van Wasabi. Dit stelt ons in staat om belangrijke bedrijfsfuncties snel terug up and running te krijgen zodat de business zo weinig mogelijk impact ondervindt.”

DE RESULTATEN

“Onze back-upomgeving loopt goed en vlot. Het belangrijkste is dat we dankzij de implementatie van de Wasabi Cloud Storage met Veeam, nog beter beschermd zijn tegen cyberaanvallen. 100 procent zeker ben je natuurlijk nooit, maar we kunnen nu wel probleemloos terugvallen op onze offline back-ups wanneer er een cyberaanval gepleegd wordt op onze online back-upomgeving. Sinds de laatste Veeam & Wasabi update zijn offline back-ups bovendien Immutable gemaakt door de nieuwe Object Lock Feature,” zegt Peter De Groote. “Dit wil zeggen dat back-ups gedurende een vooropgestelde periode niet langer gewijzigd, overschreven of verwijderd kunnen worden”.

Daarnaast biedt Wasabi een zeer gunstig prijsmodel. “Ik heb al eens een prijsvergelijking gedaan bij de directe concurrenten en hier kwam Wasabi telkens als de beste naar voren”, aldus Peter De Groote. “Ze bieden een transparant prijsmodel waarbij je niet voor verrassingen komt te staan. Je bepaalt op voorhand hoeveel TB je wilt afnemen en weet meteen de bijhorende prijs per maand.”

oplossing via epact

Hamann heeft zich in 2007 gevestigd in Wetteren. Sindsdien werken ze nauw samen met Uptime Group en ePact in het bijzonder. “We kunnen spreken van een lange en duurzame samenwerking. Al van bij de start verloopt de samenwerking met zowel Christof als Philip eigenlijk vanzelf,” zegt Peter De Groote. “We beschouwen ePact als een zeer betrouwbare partner die kort op de bal speelt wanneer we vragen hebben. Vanuit Hamann krijg ik soms de vraag wat ze moeten doen indien ik voor een langere periode zou uitvallen, maar het antwoord is voor mij heel simpel. Ik vertrouw hiervoor blindelings op ePact. Ze kennen onze business en onze IT omgeving heel goed, wat ervoor zorgt dat ze dit probleemloos zouden kunnen opvangen.”

“De jarenlange samenwerking tussen ePact en Hamann is heel duurzaam en professioneel. We vertrouwen blindelings op ePact als kennispartner en weten dat we op de nodige ondersteuning kunnen rekenen wanneer we hun hulp écht nodig hebben. Ze zijn zeer betrokken en zullen er alles aandoen om ons zo snel mogelijk weer op de rails te krijgen.”

blik op de toekomst

Hamann heeft heel wat plannen om verdere groei te kunnen garanderen, ook op IT-vlak. De IT-afdeling is opgesplitst in twee delen, infrastructuur en software. Afgelopen jaar werd er een nieuw gebouw gekocht op de huidige bedrijfssite. Dit brengt heel wat nieuwe infrastructuurwerken met zich mee om alles up and running te krijgen. “Zo komt er een nieuw magazijn, maar worden er ook nieuwe burelen gebouwd. Het spreekt voor zich dat hier ook heel wat nieuwe IT-infrastructuur voor nodig zal zijn en hier ben ik dan verantwoordelijk voor,” zegt Peter De Groote. “We mikken op april 2023 om alles rond te krijgen.”

Daarnaast is het team verantwoordelijk voor de software voornamelijk bezig met het bouwen van webapplicaties. “Onze klanten vereisen vaak heel specifieke toepassingen en omwille hiervan developpen we deze vaak inhouse. Afgelopen jaar werd er ook een nieuwe applicatie gebouwd om onze vrachtwagens in de BeNeLux te tracken en zijn ze momenteel een hele nieuwe BI omgeving aan het opzetten. Er is dus heel wat aan het gebeuren en Hamann blijft verder inzetten op de verdere groei en een innovatieve IT-omgeving die future proof is.

Hamann vrachtwagen
Hamann logo

WEBSITE
https://www.hamann.be/ 

REGIO
BeNeLux, België, Wetteren

SECTOR
Logistiek

AANVULLING BACK-UPOPLOSSING
Veeam

WASABI SOLUTION
Unmanaged Wasabi Cloud Storage for Veeam

VOORDELEN

  • Betere bescherming tegen cyberaanvallen
  • Voorspelbaar prijsmodel
  • Snelle en feilloze back-ups
  • Immutable back-ups
  • Veeam integratie