Naast Globetrotter is Matthias ook End-User & Datacenter Architect

Matthias maakt sinds september 2019 deel uit van ons team als End-User & Datacenter Architect. Ondertussen kent iedereen binnen ons team hem als een sociaal en energiek persoon met een gezonde dosis humor. Naast een goedlachse collega is hij ook gemotiveerd en gedreven om nieuwe zaken te ontdekken en een goed resultaat neer te zetten voor onze klanten.

Enkele feiten over Matthias

  • 29 jaar en binnen enkele maanden op tram 3.
  • Globetrotter met als doel ieder continent te bezoeken en mooie plekken te ontdekken. Bovenaan de wishlist? Australië en Nieuw-Zeeland!
  • Middelbare opleiding Economie – Moderne talen aangevuld met een VDAB-opleiding algemene IT om van start te gaan als First Line Support.
  • End-User & Datacenter Architect bij ePact sinds September 2019
  • Professionele doelen: Voortdurend blijven groeien en nieuwe kennis vergaren binnen IT, meer specifiek binnen de domeinen VMware, Network & Security.

STARTEN BIJ HET BEGIN, WAT DEED JE VOOR EPACT?

Na het afronden van mijn middelbare opleiding Economie – Moderne talen, startte ik aan een Hogeschoolopleiding in Finance. Al snel voelde ik aan dat dit niets voor mij was en besloot daarom te stoppen en een aanvullende VDAB-opleiding in ICT-support te volgen. Deze beslissing kwam voort uit mijn interesse in computers en alles errond, ook als kind was ik hier al actief mee bezig.

Na het afronden van deze opleiding, startte ik in mei 2014 met werken als IT consultant. Binnen deze functie als Support Engineer kreeg ik voornamelijk first line support projecten toegewezen. De first line support vormt vaak het eerste contactpunt tussen een bedrijf en een klant of producent.

Indien het probleem te gecompliceerd is en/of niet onmiddellijk opgelost kan worden, zal dit worden doorgegeven aan de second line support. Ook hier heb ik over de jaren heen al een mooie ervaring in opgebouwd en werkte ik aanvullend ook als IT System Engineer.

WAT WAS JE EERSTE INDRUK VAN EPACT?

Ik had hiervoor nog nooit van ePact gehoord. Vanuit mijn opleiding en interesse in IT was ik wel al bekend met Cronos omdat dit natuurlijk de grootste IT consulting boîte in België is. Via LinkedIn kwam ik vervolgens in contact met Uptime Group, waar al snel een eerste gesprek op volgde met Annemie.

Het was een heel aangenaam gesprek waar er vanuit mijn interesses en skills een goede match werd gezocht met potentiële, nieuwe werkgevers binnen de groep. Hierbij kwam ePact al snel uit de bus en eerlijk gezegd, voelde dit voor mij al vanaf het begin aan als de beste match.

Het daaropvolgende sollicitatiegesprek met Christof en Philip, Managing Partners van ePact, verliep heel anders dan de voorgaande gesprekken met andere bedrijven. Het was straight to the point, maar toch informeel en los. Eigenlijk helemaal zoals ik de bedrijfssfeer binnen ePact nu ken.

Zoals eerder gezegd, was ePact vanaf het begin mijn favoriet en dit gevoel werd doorheen de sollicitatieprocedure alleen maar versterkt. Naast de gesprekken en de bedrijfssfeer, sprak natuurlijk ook de functie mij aan. Deze was, en is nog steeds, zeer uitdagend met voldoende variatie. Door mijn servicedesk achtergrond, had ik al een eerste ervaring met VMware. Ik had al snel door dat ik deze software/technologie interessant vond en dat ik hierin verder wou gaan. Met deze job als End-User & Datacenter Architect kreeg ik de kans om me nu meer op het End-User computing gedeelte te richten, namelijk VMware Horizon. Daarnaast vind ik het infrastructuur gedeelte zelf ook heel interessant. Kortom, een mooie opportuniteit die ik absoluut niet kon laten liggen.

WAT HOUDT EEN JOB ALS END-USER & DATACENTER ARCHITECT IN?

Bij het End-User, letterlijk vertaald ‘eindgebruiker’, gedeelte focus ik voornamelijk op het opzetten van een Horizon Infrastructuur en het creëren van virtuele desktops aan de hand van golden images. Hierdoor kunnen mensen bijgevolg werken vanuit een virtuele desktop waar en wanneer ze maar willen. Bij de implementatie van zo’n technologische, software-based oplossing zetten we de eindgebruiker steeds centraal en houden we rekening met de user experience, performantie en security.

Datacenter gaat dan weer voornamelijk over het opzetten en beheren van vSphere en vCenter componenten. vSphere, voorheen VMware infrastructure, is het server virtualisatieproduct van VMware. Dit wil zeggen dat fysieke machines gevirtualiseerd worden tot virtuele machines (VM’s). vCenter, voorheen VirtualCenter, van VMware fungeert hiebij dan weer als de centrale managementtool van datacenter services.

WAT GEEFT JE OP DIT MOMENT HET MEESTE VOLDOENING IN JOUW JOB?

Zoals al gezegd, heb ik natuurlijk al wat ervaring opgedaan als servicedeskmedewerker waar mijn takenpakket voornamelijk bestond uit het behandelen van IT-gerelateerde problemen. Mijn huidige functie geeft me de kans om het geheel van de andere kant te bekijken en ook actief oplossingen te implementeren, verbeteren en opvolgen. Mijn huidige job in nog steeds gevarieerd, maar is meer gespecifieerd tot VMware en alles hierrond. Hierdoor kan ik verder groeien en mezelf specialiseren in de domeinen dat me het meest interesseren!

Daarnaast krijg ik voldoening bij het afleveren van goed functionerende projecten bij klanten. Het is leuk om te horen dat een klant het verschil in snelheid, de manier van werken en het gebruiksgemak opmerkt en mij tevreden opbelt om te zeggen dat alles in orde is en vlot verloopt.

ALS WE TERUGBLIKKEN OP DE AFGELOPEN PERIODE BIJ EPACT, HOE KIJK JE HIER OP TERUG?

Ik kijk heel positief terug op de afgelopen periode bij ePact. Ik heb heel veel geleerd op een relatief korte tijd en ik merk zelf een enorme groei op ten opzichte van mijn eerste 4 maanden als End-User & Datacenter Architect. We krijgen hier enorm veel kansen, vertrouwen en tijd om volledig mee te leren draaien. Daarbij krijg je ook nog eens een team waar je op kan rekenen wanneer er problemen zijn of wanneer je vragen hebt. Zo weet ik ondertussen dat ik bij Bavo en Thomas voor alles van vCenter terechtkan en dat vooral Michael mij kan helpen met alles van Horizon.

Er wordt tijd en ruimte vrijgemaakt om de gewenste en benodigde opleidingen te volgen. Zo ligt bijvoorbeeld mijn interesse vooral bij VMware Horizon en heb ik hier al twee certificaten in behaald, namelijk VMware vSphere Foundations en VMware Certified Professional – Desktop and Mobility.

Mede dankzij deze trainingen en de ondersteuning van het team, kan ik ondertussen zeggen dat ik me hier goed in thuis voel en dat ik vertrouwd ben om deze oplossing bij klanten te implementeren.

Sfeerfoto team ePact

WAT WAS JE MEEST UITDAGENDE PROJECT TOT NU TOE?

Mijn eerste (grote) project was meteen ook mijn uitdagendste tot nu toe. Dat dateert van deze zomer rond mei en hield in dat ik bij een klant van A tot Z een Horizon infrastructuur mocht opzetten. Hierbij schakelden 30 gebruikers over op het gebruik van een virtuele desktop. Normaal ging dit project maar een kleine twee weken duren, maar door onverwachtse ontdekkingen werd dit al snel verlengd met enkele weken en vervolgens enkele maanden. Het was een goede vuurdoop en ging met momenten gepaard met veel stress, maar ik heb er enorm veel van geleerd. Meer als ik aanvankelijk had verwacht.

WELK EVENT IS JE TOT NU TOE HET MEEST BIJ GEBLEVEN?

Door Corona heb ik nog niet veel events kunnen meedoen, wat natuurlijk jammer is want normaal wordt er bij ePact wel regelmatig iets georganiseerd. Het enige event dat tot nu toe kon doorgaan, was het nieuwjaarsevent van vorig jaar. Toen zijn we met het hele team bij Black Smoke in Antwerpen gaan eten. Omdat ik toen nog maar enkele maanden bij ePact werkte, was dit de perfecte gelegenheid om iedereen op een andere, informele manier te leren kennen naast het werk. Naast het lekkere eten was het vooral heel gezellig!

TEN SLOTTE, HOE ZOU JE DE SFEER EN HET WERKEN BIJ EPACT OMSCHRIJVEN?

De sfeer bij ePact is heel open en je komt terecht in een leuk en ondersteunend team. Hiermee bedoel ik dat er altijd wel iemand is waarbij je terecht kan indien er problemen of vragen zijn. Philip en Christof houden rekening met onze wensen en stimuleren ieder van ons om onze eigen weg te vinden en te groeien op ons eigen tempo. Er wordt ook niet aan micro-management gedaan en er is sprake van wederzijds vertrouwen en respect. Kortom, eigenlijk de beste job dat ik al heb gehad tot nu toe met het beste management.

Wil jij ook deel uitmaken van ons jong en gemotiveerd team? Hou dan zeker onze vacatures op LinkedIn in de gaten of stuur een spontane sollicitatie met motivatiebrief naar info@epact.be. Wie weet ben jij binnenkort onze nieuwe collega.

Matthias Saelens portretfoto ePact

Matthias Saelens

End-user & Datacenter Architect

Add team member description here. Remove the text if not necessary.