Michael wist al van kleins af aan dat IT echt iets voor hem was.

Michael maakt sinds maart 2016 deel uit van ons team en vierde afgelopen week zijn vijfjarig werkjubileum. Hij startte bij ons als Virtualisatie expert, maar groeide inmiddels uit tot Technical Teamlead EUC en deze functie is hem echt op het lijf geschreven! Waarom? Wie aan Michael denkt, denkt aan iemand met een zeer uiteenlopende, technische kennis die altijd klaar staat om zijn collega’s te helpen.

Enkele feiten over Michael

  • 30 jaar jong.
  • Familieman die sinds kleins af aan droomde van een carrière in IT. Huisje, tuintje, kindje(s)? Check, check en CHECK!
  • Volgde de middelbare opleiding Economie-Wiskunde en behaalde zijn Bachelorsdiploma Toegepaste Informatica.
  • Gestart in maart 2016 als Virtualisatie Expert en uitgegroeid tot End-User & Datacenter Architect en Technical Teamlead EUC in 2021.
  • Professionele doelen: Starten vanuit een brede kennis binnen de verschillende facetten van IT en zichzelf vervolgens verder specialiseren. Niet enkel doen wat hij goed kan, maar kijken wat er binnen de markt leeft en wat er zit aan te komen om zo vooruit te blijven gaan en te blijven leren.

FIRST THINGS FIRST, WAT DEED JE VOOR EPACT?

Al van kleins af aan heb ik geweten dat ik iets met informatica wou gaan doen in de toekomst. Dit heb ik eigenlijk ‘geërfd’ van mijn nonkels en mijn grootvader. Al van zo lang ik mij herinneren zijn de mensen rondom mij bezig met computers en zo ben ik hier dus vanzelf ingerold. Mijn studiekeuzes heb ik ook altijd gemaakt met mijn toekomst binnen de IT sector in het achterhoofd, zelfs al in het middelbaar.

Gedurende mijn bacheloropleiding moest ik zoals iedereen een stage doen. Ik deed deze bij Uptime Group, meer specifiek bij Hestia in het database team. Toegegeven had ik toen al een voorkeur voor virtualisatie en storage en ja, ik had ePact toen ook al in het vizier! Helaas waren er op dat moment geen opportuniteiten en ben ik zo via Talent Planet bij HP gestart als Flex Deploy Engineer.

Als Flex Deploy Engineer deed ik voornamelijk migraties van Windows XP naar Windows 7. Op het eerste zicht is dit iets helemaal anders als mijn job nu, maar wanneer je wat verder kijkt, zijn er toch wel wat overeenkomsten. Zo werkte ik daar bijvoorbeeld met een tool die heel wat gelijkenissen vertoont met de System Center Configuration Manager (SCCM of ConfigMgr), onderdeel van de Microsoft System Center Suite. Deze gebruik ik vaak met EUC en staat in voor het beheer en de inventarisatie van pc’s en servers.

HOE HEB JE JOUW WEG NAAR EPACT GEVONDEN?

Na mijn stage ben ik Uptime Group wel altijd blijven volgen. Uit interesse, maar ook om te zien of er zich mogelijke opportuniteiten voordeden binnen mijn interesseveld. Toen ik uiteindelijk besloot om op zoek te gaan naar iets nieuws, had ik geluk want er stond een functie als virtualisatie expert open bij ePact. Ik besloot mijn kans te wagen en dit was van in het begin een match, een heel goede match zelfs!

Tijdens mijn sollicitatiegesprek met Annemie, HR medewerkster van Uptime Group, werd ik voorgesteld aan Christof Ugau. Op dit moment is hij natuurlijk Managing Partner, maar toen was hij nog aan de slag als Lead Architect. Dit gesprek verliep heel vlot en casual in de cafetaria van Uptime Group. Het was een heel vrij gesprek over mijn interesses, ervaringen en verwachtingen in een volgende job. Na dit gesprek had ik een zeer positief gevoel en wist ik dat ze mij een financieel voorstel zouden doen.

Naast de functie inhoud, was dit gesprek zeker een doorslaggevende factor om bij ePact van start te gaan. Want als ik eerlijk ben zijn het team en Christof en Philip als managing partners wel een heel belangrijke reden waarom ik hier na vijf jaar nog steeds werk.

WAT ZIJN JE INTERESSES?

Toen ik vijf jaar geleden bij ePact startte was dit voornamelijk storage en virtualisatie, maar deze interesses zijn doorheen de jaren verder geëvolueerd. Als End-User architect kom ik natuurlijk veel in aanraking met het modern workplace gedeelte waarbij we gaan kijken hoe we het werk van werknemers verder kunnen optimaliseren om zo hun productiviteit te verhogen en welke technologieën we hiervoor nodig hebben. Daarnaast heb ik ook interesse in security, maar zijn er ook een aantal ‘next-gen’ zaken die me interesseren zoals cloud native en modern management. Hier kom ik op dit moment nog niet veel mee in aanraking binnen mijn functie, maar ik ben gewoon heel erg geïnteresseerd in hoe dit allemaal werkt.

WAT HOUDT JE FUNCTIE CONCREET IN?

Zelf doe ik nog regelmatig projecten als End-User architect, maar sinds afgelopen jaar is mijn functie verder uitgebreid naar Technical Teamlead EUC. Als teamlead help ik Matthias, Sam en Serge op te leiden en ondersteun ik hen waar nodig zodat ze in de toekomst projecten zelfstandig kunnen opzetten en afwerken. Het geeft me veel voldoening om te zien dat ik hen met mijn enthousiasme aansteek en dat ik dingen met een gerust hart uit handen kan geven.

Als architect bepaal ik de architectuur voor projecten, bekijk ik hoe we alles het beste kunnen opzetten, wat we hier allemaal voor nodig hebben en hoe al deze stukjes het beste in elkaar passen. Het gebeurt nu nog vaak dat ik (een deel van) de implementatie zelf doe, maar op termijn wil ik dit wel afbouwen en de anderen hier vooral bij ondersteunen.

Tijdens het configureren en opzetten werk ik voornamelijk met VMware, maar gedurende het hele proces kom je natuurlijk ook nog in contact met andere producten. Zo moet je bijvoorbeeld ook vaak nakijken hoe het netwerk – de load-balancing – is opgezet, maar kom je ook in contact met Microsoft technologie. Denk maar aan active directory, exchange of Office 365. Elk project is verschillend, maar VMware is wel vaak de kern waar het allemaal om draait.

HOE KIJK JE TERUG OP DE AFGELOPEN JAREN?

Heel goed. Ik heb enorm veel bijgeleerd en ik heb altijd geluk gehad dat ik collega’s had met veel kennis van zaken. Dit zorgt ervoor dat je heel veel bijleert op een korte tijd. Bij ePact krijg je ook de kans om certificaten te behalen. Zo heb ik dit jaar mijn VCP (Digital Workspace), DCV (Data Center Virtualization) en VCAP  (Desktop and Mobility Design) van Horizon behaald.

In het verleden heb ik mezelf ook gecertificeerd in Trend Micro producten, dat was toen nog Office Scan en Deep Security. Omdat ik hier nu minder met bezig ben, ben ik hier niet meer verder in gegaan. Begrijp me niet verkeerd, ik beschik wel nog steeds over voldoende kennis om het team te ondersteunen of de set-up op nieuwe projecten te controleren. Het is gewoon niet meer mijn ‘kernjob’.

Er wordt tijd en ruimte vrijgemaakt om de gewenste en benodigde opleidingen te volgen. Zo ligt bijvoorbeeld mijn interesse vooral bij VMware Horizon en heb ik hier al twee certificaten in behaald, namelijk VMware vSphere Foundations en VMware Certified Professional – Desktop and Mobility.

Mede dankzij deze trainingen en de ondersteuning van het team, kan ik ondertussen zeggen dat ik me hier goed in thuis voel en dat ik vertrouwd ben om deze oplossing bij klanten te implementeren.

WAT WAS JE UITDAGENDSTE PROJECT TOT NU TOE?

Reeds voor ik bij ePact startte, had één van onze klanten de keuze gemaakt om over te schakelen naar VDi. Dit kwam voort vanuit de idee dat IT meer gestructureerd aangepakt moest worden en dat alles uniformer moest gaan werken. Na deze denkoefening zijn ze bij de Horizon oplossing van VMware terechtgekomen.

Nu zoveel jaar later heb ik deze klant al een tijd overgenomen van één van mijn collega’s en zijn we al enkele projecten verder. Dit komt doordat er zich altijd een nieuw project opdringt wanneer het vorige nog maar net of zelfs nog niet is afgerond. Zo waren we enkele jaren geleden bijvoorbeeld net klaar met de overstap naar Windows 7 en moesten we eigenlijk al overschakelen naar Windows 10.

Op dit moment zijn we bijvoorbeeld weer aan een nieuw project bezig. We zijn alles opnieuw aan het stroomlijnen en een nieuwe image aan het aanmaken om de overstap naar Office 365 mogelijk te maken. Door dit project uit te voeren, streef ik ernaar om de infrastructuur zo op te zetten en uit te werken dat we alles in de toekomst gestroomlijnder kunnen aanpakken. Zodat we met andere woorden niet meer in projectmodus moeten werken, maar in operationele modus.

Wanneer dit lukt, is voor mij de cirkel rond en kan ik dit met een goed gevoel afronden. Dit was mijn eerste soloproject en ik heb er enorm veel van geleerd. Daarnaast heb ik de opgedane kennis en ervaring al kunnen hergebruiken in andere (kleinere) projecten.

WELK EVENT IS JE TOT NU TOE HET MEEST BIJ GEBLEVEN?

Dit zijn er eigenlijk twee. Om te beginnen was dit de skitrip van 2 jaar geleden. Dit event was opgezet om vendoren in een informele setting te leren kennen. Kort samengevat was dit gewoon een hele leuke week, vooral omdat ik al heel lang niet meer gesnowboard had en dit altijd graag gedaan heb. Ten tweede is dit zonder twijfel het jaarlijks sinterklaasfeest. Daar kijken niet alleen de kindjes naar uit, maar wij ook. Dat is een ganse dag plezier… en natuurlijk ook veel eten en drinken!

TEN SLOTTE, HOE ZOU JE DE SFEER EN HET WERKEN BIJ EPACT OMSCHRIJVEN?

Het werken is heel uitdagend, maar je moet wel je eigen structuur kunnen aanbrengen en zelfstandig kunnen werken. Je komt hier terecht in een hele toffe groep en iedereen is altijd aanspreekbaar bij vragen. Het is hier altijd heel plezant, niets op aan te merken!

Wil jij ook deel uitmaken van ons jong en gemotiveerd team? Hou dan zeker onze vacatures op LinkedIn in de gaten of stuur een spontane sollicitatie met motivatiebrief naar info@epact.be. Wie weet ben jij binnenkort onze nieuwe collega.

Sfeerfoto team ePact
Michael Franck ePact

Michael Franck

Technical Teamlead EUC & End-user & Datacenter Architect

Add team member description here. Remove the text if not necessary.