BO Partner kiest voor ePact om IaaS-diensten af te nemen via vCloud

In functie van de eigen expertise kan er beroep gedaan worden op een Managed Service Provider en kan men ervoor kiezen om verschillende services zoals bv. Infrastructure as a Service (IaaS), Platform as a Service (PaaS) en Software as a Service (SaaS) te outsourcen. In deze case focussen we op Infrastructure as a Service (IaaS), de meest laagdrempelige managed oplossing waarbij de inrichting van de IT omgeving en de eindverantwoordelijkheid nog grotendeels bij de klant, in dit geval BO Partner, zelf ligt.

Het is vandaag de dag steeds moeilijker voor (kleine) interne IT teams om alle facetten evengoed te beheersen en/of er voldoende tijd voor te kunnen vrijmaken. In functie van de eigen expertise kan er beroep gedaan worden op een Managed Service Provider en kan men ervoor kiezen om verschillende services zoals bv. Infrastructure as a Service (IaaS), Platform as a Service (PaaS) en Software as a Service (SaaS) te outsourcen. In deze case focussen we op Infrastructure as a Service (IaaS), de meest laagdrempelige managed oplossing waarbij de inrichting van de IT omgeving en de eindverantwoordelijkheid nog grotendeels bij de klant, in dit geval BO Partner, zelf ligt.

Uitdagingen

BO Partner is een reseller van IT diensten met klanten zoals Delvaux, Bulo, Eagle Stone en Nonet in het portfolio. Recent besloten ze om meer te focussen op hun hogere IT dienstverlening en beroep te doen op een externe partner om hun infrastructuur te managen.

ePact kreeg de opdracht twee voorstellen uit te werken. Enerzijds een klassieke storage oplossing voor vijf jaar en anderzijds een flexibele oplossing per VM model. De voorkeur ging hierbij uit naar een oplossing met een zo kort mogelijke contractduur en mogelijkheid tot verlenging. Dit omdat BO Partner verwacht dat klanten in de (nabije) toekomst steeds meer zullen opslaan in de Cloud en de nood aan fysieke infrastructuur geleidelijk aan zal afnemen.

De ondersteuning door ePact laat ons toe veel tijd en middelen te besparen om beter te kunnen focussen op onze klantgerichte IT services.

oplossing

Omwille van de contractduur en de bijhorende kost, koos BO Partner voor ePact’s flexibele IaaS-oplossing per VM. Deze diensten worden aangeboden in een softwarematig datacenter dat gebruik maakt van VMware’s private Cloud technologie en wordt ondergebracht in ePact’s vCloud. Een geavanceerd IaaS-platform dat voornamelijk bestaat uit VMware technologie dat veilige en betrouwbare Managed IaaS-services mogelijk maakt. Virtuele servers worden hierbij gehost op redundante hardware in het InterXion datacenter in Zaventem (BRU1), waarbij 24/7 availability gegarandeerd wordt.

De infrastructuur die binnen het IaaS contract kan worden afgenomen zijn essentiële computing-, storage en netwerkresources. In tegenstelling tot veel andere oplossingen kunnen we dus een zeer flexibel en schaalbaar platform aanbieden dat dankzij de software ook kan inspelen op zowel de compute noden als ook op storage en firewall noden van de klant.
IaaS-oplossingen geven de broodnodige flexibiliteit die vandaag de dag nodig is om snel te schakelen en IT-resources in functie van de fluctuerende markt te up- en downscalen. Bovendien zorgt ePact voor de installatie en het managen van dagdagelijkse taken zoals monitoring, hardware resource scaling, patching en upgrades.
BO Partner betaalt hiervoor een vaste (maandelijkse) kost, met een minimaal commitment van 6 maanden en mogelijkheid tot verlenging. Voor het aantal af te nemen VM’s, hanteert ePact een aanzienlijk goedkopere prijs in vergelijking met andere gelijkaardige oplossingen. Dit prijsverschil kan gewaarborgd worden door het gebruik van een resource allocated model met een vaste maandelijkse kost in plaats van een pay as you grow model. Dit vertaalt zich in voorspelbare maandelijkse kosten.

“We hebben gekozen voor IaaS bij ePact omwille van de flexibiliteit en schaalbaarheid van hun platform.

Aanvullend op de IaaS-diensten, wordt BO Partner ook ondersteund in hun volledig back-upverhaal. Hierbij maakt ePact gebruik van Veeam om de dagelijkse (VM) back-ups feilloos te laten verlopen. Back-ups worden genomen met een RPO van één dag en worden extern opgeslagen met behulp van Wasabi Cloud Storage.

ePact beschikt hierbij over een centrale back-upserver die over meerdere klanten veilig gedeeld wordt. Hierdoor moeten klanten niet de infrastructuur voorzien, maar behouden ze wel zelf de controle. Zo kan BO Partner bijvoorbeeld zelf aangeven welke VM’s voor welke periode geback-upt moeten worden. Optioneel kan ePact ook O365 back-updiensten aanreiken voor klanten die op zoek zijn naar een one stop shop voor alle infrastructuurvragen.

Blik op de toekomst

Er is een trend dat bedrijven steeds meer taken toewijzen aan de huidige IT teams, wat vaak resulteert in een verhoogde workload. Met deze flexibele IaaS-oplossing wilt ePact, net zoals bij BO Partner, basis infrastructuurtaken uit handen nemen en IT teams ontzorgen. Zo kunnen de beschikbare resources en mankracht optimaal ingezet worden op andere taken gericht op de verdere groei van de business. ePact wil hierbij de partner zijn die klanten op een flexibele manier kan ondersteunen, tegen een correcte prijs.

Website
https://bopartner.be/

Locatie
België, Brussel & Wallonië

Partner contact
Christof Ugau
christof.ugau@epact.be