Bart werkt al 11 jaar bij ePact als virtualisatie expert en kent het bedrijf door en door

Bart werkt sinds 2008 voor ePact als Virtualisatie Architect en kent het bedrijf dus door en door. Ontdek hier hoe hij bij ePact terecht kwam, wat hij nu doet en hoe hij die 11 jaar heeft ervaren.

HOE BEN JE BIJ EPACT TERECHT GEKOMEN?

Mijn hele carrière ben ik al Virtualisatie Architect. Ik heb dus een zeer brede, algemene kennis van virtualisatie. Omdat mijn vorige werkgever op het punt stond om failliet te gaan, moest ik zo snel mogelijk nieuw werk vinden. Bij mijn vorig bedrijf was ik veel bezig met VMware en dit speelde in mijn voordeel. Via via werd ik bij ePact geplaatst. Zij zijn een partner van VMware. Het was een logisch gevolg in mijn carrière.

WAT DOE JE BIJ EPACT?

Ook binnen ePact ben ik Virtualisatie Architect. Mijn expertise? Het datacenter! Ik implementeer, configureer en onderhoud servers zodat bedrijven hun dagelijkse routine verder kunnen zetten. Ik ben een long term systeembeheerder. Dit betekent dat ik gedurende een langere periode bij één klant het het datacenter verzorg.

WAT IS EEN DATACENTER

In een datacenter brengen bedrijven de belangrijkste ICT faciliteiten onder zoals bestanden, documenten, applicaties, opslag van data, back-ups… Het zijn beveiligde ruimtes waar computerapparatuur staat en verbindingen met de buitenwereld worden gemaakt. Deze ruimte zorgt ervoor dat alles in je bedrijf goed functioneert en beveiligd is.

JE WERKT HIER NU AL 11 JAAR, WAT IS JE HET MEEST BIJGEBLEVEN?

Onze partner VMware organiseert regelmatig evenementen voor hun partners, zoals VMware World en een trip naar de hoofdzetel van VMware.

VMware World wordt georganiseerd om te netwerken, trainingen te volgen, de nieuwste snufjes leren kennen… Vorig jaar vond deze beurs plaats in Barcelona. Een zeer leerrijke, aangename ervaring op een prachtige locatie. Leuk dat ik het mocht meemaken.

Ook de trip naar de hoofdzetel van VMware was een onvergetelijke ervaring, exclusief voor ons georganiseerd. Naast het krijgen van opleidingen, hebben we ook een teambuilding gedaan. Zo regelde VMware een tafel in het restaurant Faulty Towers. Goed gelachen, goed gegeten, echt een top avond!

TEN SLOTTE, HOE ZOU JE DE SFEER EN HET WERKEN BIJ EPACT OMSCHRIJVEN?

Fantastisch. We zijn echt vrienden onder elkaar. Binnen ePact ben je geen nummer. ePact valt onder de Cronos Groep. Cronos op zich is een grote firma, waaronder veel kleine subfirma’s zitten. Daardoor blijf je gelukkig een kleine groep. Je creëert een andere sfeer dan in een grote firma. En tussendoor is er veel tijd voor mopjes. Ik kom elke dag met veel plezier werken.

Wil jij ook deel uitmaken van ons jong en gemotiveerd team? Hou dan zeker onze vacatures op LinkedIn in de gaten of stuur een spontane sollicitatie met motivatiebrief naar info@epact.be. Wie weet ben jij binnenkort onze nieuwe collega.

Sfeerfoto team ePact