Als virtualisatie expert die graag programmeert is Bavo een zeldzame werkkracht

Bavo Van der Krieken is Datacenter en Automatization architect en werkt ondertussen al vier jaar bij ePact. Lees verder om te weten te komen wat deze functie juist inhoudt en hoe hij het werken binnen ons team ervaart!

Enkele feiten over BAVO

  • xx jaar .
  • Beschrijf jezelf in 2 zinnen.
  • Opleiding
  • Wanneer gestart
  • Professionele doelen

WAAR LIGGEN JE INTERESSES OP WERKVLAK?

Mijn interesse ligt bij virtualisatie en is ontstaan tijdens mijn studie op KdG Hogeschool in Antwerpen. Daarnaast ben ik ook graag bezig met programmeren, wat een vrij zeldzame combinatie is. Waarom? Omdat programmeurs meestal weinig kennis hebben van systemen en omgekeerd zijn ingenieurs dan weer goed in het schrijven van een script, maar zijn ze minder bekend met programmeren.

HOE BEN JE ERACHTER GEKOMEN DAT DIT JOUW DING IS?

Ik kwam voor het eerst in aanraking met virtualisatie tijdens één van mijn vorige jobs. Hierbij was ik verantwoordelijk voor de verzorging van IT infrastructuur van klanten op operationeel niveau. Bij één van deze klanten mocht ik een virtuele omgeving van VMware beheren. Ik merkte onmiddellijk dat dit mijn ding was en besloot dat ik mezelf hier verder op wou focussen. Daarom ging ik op zoek naar een nieuwe job die bij mijn interesse in virtualisatie aansloot.

HOE BEN JE BIJ EPACT TERECHTGEKOMEN?

Bij het zoeken naar mijn nieuwe uitdaging kwam ik al snel op de website van Uptime Group terecht. Zoals je misschien wel weet is dit de cluster boven ePact en is het een grote speler binnen de IT-wereld. Ze hebben een brede waaier aan bedrijven onder hun vleugels en worden ondersteund door de Cronos Groep.

Op hun website zag ik de openstaande vacature van Virtualisatie Architect bij ePact. Zoals je misschien kan raden, was de sollicitatie een succes en ik kon vervolgens heel snel opstarten. Achteraf gezien, ben ik nog steeds super tevreden met deze kans!

OP WELKE MANIER BEN JE NU MET VIRTUALISATIE EN AUTOMATISATIE BEZIG?

Op de website zal je zien dat ik een Datacenter en Automatization architect ben. Dit houdt logischerwijs in dat ik dagdagelijks bezig ben met virtualisatie en automatisatie. Ik zet hierbij virtuele computeromgevingen op binnen bedrijven door één fysieke omgeving of server onder te verdelen in meerdere virtuele machines. 

Naast virtualisatie zorg ik er ook voor dat repetitieve zaken en processen geautomatiseerd worden. Stel, er start een nieuwe werknemer binnen jouw team. Hiervoor moet een account worden aangemaakt binnen de computeromgeving zodat hij/zij kan inloggen én toegang heeft tot alle benodigde systemen en documenten. Dit proces kan telkens handmatig gedaan worden door een IT medewerker of kan geautomatiseerd worden. Automatisatie zorgt ervoor dat het risico van de menselijke fout wordt weggenomen en dat er heel wat tijd bespaard wordt.

JE WERKT NU ZO'N 4 JAAR BIJ EPACT, HOE KIJK JE HIER OP TERUG?

Dankzij ePact heb ik enorm veel geleerd en heb ik de kans gekregen om mij steeds verder te ontwikkelen binnen virtualisatie en automatisatie. Ons team wordt zelfs gestimuleerd om certificaten te behalen en om trainingen te volgen in het binnen- en buitenland! Dit omdat we nauw samenwerken met verschillende partners en grote namen binnen de IT-wereld, hierdoor moeten we natuurlijk over de nodige expertise van hun oplossingen beschikken.

Trend Micro bijvoorbeeld is een internationale speler in cybersecurity. Zij helpen bedrijven om zich te beschermen tegen nieuwe bedreigingen met de meest uitgebreide en recentste beveiligingsopties. Aan het begin van mijn loopbaan kreeg ik de kans om mij te certificeren in Deep Security. Dit wil zeggen dat ik deze oplossingen bij klanten kan implementeren, configureren en beheren.

Bij VMware, de internationale speler in Cloud Computing en virtualisatiesoftware en -services, ben ik een certified professional in Datacenter Virtualization. Ik vernieuwde deze zomer mijn VCP-DCV certificaat en ben hierdoor volledig up-to-date met mijn kennis omtrent de vSphere oplossing. Dit wil zeggen dat ik een V6.7-infrastructuur kan implementeren, beheren en hierbij problemen kan vaststellen en verhelpen. 

Op mijn agenda staat ook nog het behalen van de VMware certificaten Certified Advanced Professional in Datacenter Virtualization en Certified Professional in Cloud Management Automatization.

Last but not least, ben ik ook Veeam Certified Engineer (VMCE 2020)Veeam is een technologiebedrijf dat zich toespitst op back-up, disaster recovery en data management software voor virtuele, fysieke en multicloud infrastructuren. Door het behalen van dit certificaat kan ik op een correcte manier de Veeam oplossingen installeren, configureren en beheren.

Thomas Valgaerens en Michael Franck sfeerfoto ePact

WAT IS JE DE AFGELOPEN JAREN HET MEEST BIJGEBLEVEN?

Zonder twijfel het event Empower van VMware in Wenen. Dit is een beurs van enkele dagen waarbij er verschillende sessies gegeven worden rond de technische kant van de VMware oplossingen. Wat is er nieuw? Hoe pakt VMware een bepaalde situatie aan? Ook wanneer er belangrijke zaken op de agenda staan, worden deze hier gedeeld.

 

Daarnaast kijk ik ook met een goed gevoel terug op de VMCE 2020Beta Class van Veeam in Boekarest. Dit was een exclusief event over de Veeam VMCE 2020 opleiding. Dit vond plaats in een select gezelschap (+/- 15 personen) bestaande uit verschillende Solution Architects en Systems Engineers. Het doel was actief feedback geven over de content van de nieuwe opleiding en onze eigen ervaringen uit het werkveld te delen.

TEN SLOTTE, HOE ZOU JE DE SFEER EN HET WERKEN BIJ EPACT OMSCHRIJVEN?

Bij ePact hangt altijd een leuke sfeer en je komt terecht in een tof team. Iedereen is hier heel open en je kan altijd bij collega’s terecht bij problemen. Daarnaast zijn de maandelijkse teambuildingactiviteiten een pluspunt. Je bent niet verplicht om mee te gaan, maar toch gaat bijna iedereen altijd mee. Het is leuk om je collega’s ook in een andere setting beter te leren kennen!

Wil jij ook deel uitmaken van ons jong en gemotiveerd team? Hou dan zeker onze vacatures op LinkedIn in de gaten of stuur een spontane sollicitatie met motivatiebrief naar info@epact.be. Wie weet ben jij binnenkort onze nieuwe collega.

 

Bavo Van der Krieken ePact

Bavo Van der krieken

Datacenter & Automatization Architect

Add team member description here. Remove the text if not necessary.