For business in change

Dell EMC Data Domain

Dell EMC Data Domain biedt snelle, scalable en cloud-enabled protection storage voor back-ups, archivering en disaster recovery.

Over Dell EMC Data Domain

Storage en Recoverability

Waar databescherming vaak wordt toegevoegd aan bestaande back-up oplossingen, werd Data Domain speciaal hiervoor ontworpen.  Het ‘Data Domain Operating System’ focust zich op Data integrity en Recoverability.  Het biedt de flexibiliteit, security en betrouwbaarheid die het Data Domain-platform in staat stelt om snelle, scalable, secured en cloud-enabled opslag te bieden voor back-ups, archivering en disaster recovery.

Met behulp van een geavanceerde end-to-end verificatietest wordt nieuwe back-up data gecontroleerd op corruptie. Wanneer de data zuiver is, zal deze veilig worden opgeslagen aan de hand van een speciale log-structured file. Dit gaat zo ver dat data zelfs beschermd wordt tegen bugs in de eigen software. Bovendien zullen bestaande data blocks nooit overschreven worden wanneer er updates beschikbaar zijn, maar zal een een nieuw block worden aangemaakt.

Data restoren was nog nooit zo gemakkelijk. Naast voortdurende background checks beschikt Data Domain ook over een ingebouwd self-describing format. Dit houdt in dat metadata structuren worden opgezet. Hier worden dagelijks meerdere snapshots van gemaakt waardoor file systems eenvoudig hersteld kunnen worden aan de hand van logfiles en bijhorende metadata.

Data Domain Retention Lock software

Met de Data Domain Retention Lock kunnen compliance officers, storage – en back-up beheerders voldoen aan de retentievereisten voor data opgeslagen op een Data Domain-systeem. Het voorkomt dat bestanden gewijzigd of verwijderd kunnen worden gedurende een vooropgestelde periode.

Deze feature maakt het mogelijk om archiefdata te vergrendelen op  individueel bestandsniveau. Hierdoor kunnen deze bestanden gecombineerd worden met bestanden zonder vergrendeling in hetzelfde Data Domain systeem. Dit maakt een bredere consolidatie mogelijk van back-up en retention based archiefdata.

Waarom ePact

Hoe gaan we te werk

Vanuit ePact werken we al jaren nauw samen met VMware, expert in cloud computing en virtualisatie software. De veelzijdigheid en flexibiliteit van Dell EMC Data Domain stelt ons in staat om deze oplossing als aanvulling voor back-up & recovery te gebruiken in de huidige VMware omgeving

Data Domain Virtual Edition (DD VE) maakt gebruik van het DD OS om software-defined protection storage on premise en in de cloud aan te bieden. DD VE kan bovendien snel en eenvoudig gedownload, geïmplementeerd en geconfigureerd worden en kan binnen enkele minuten operationeel zijn. Het kan worden ingezet op elke standaard hardware, converged of hyperconverged, en draait in VMware vSphere, Microsoft Hyper-V, KVM, maar ook in de cloud met AWS, AWS GovCloud, VMware Cloud, Azure, Azure Government Cloud en Google Cloud Platform. DD VE is ook combineerbaar met VxRail en Dell PowerEdge servers.

Om zeker te zijn maken we gebruik van een assessment tool om na te gaan of de onderliggende infrastructuur wel compatibel is.

Network & security platform

Belangrijkste voordelen

Snelheidsmeter icon

Snelheid

Het DD OS biedt Data Domain toonaangevende snelheid en efficiëntie met een verwerkingscapaciteit tot 68 TB/uur. Hierdoor kunnen meer back-ups voltooid en back-upvensters verminderd worden.

Schaalbaarheid icon

Schaalbaarheid

Source-side variable-length deduplicatie zorgt ervoor dat data gededupliceerd op de disk terechtkomt en de vereiste disk ruimte zo laag mogelijk blijft. Deze data is zowel online als onsite beschikbaar.

Euro icon

Kosten

Data Domain is zeer eenvoudig te installeren en te beheren, wat resulteert in lagere administratieve en operationele kosten.

Service Desk icon

Cloud-enabled

Eenvoudige en efficiënte long-term retentie naar een public, private of hybrid cloud.

Start vandaag met je digitale transformatie

We leren je business graag beter kennen tijdens een vrijblijvend gesprek.