For business in change

ExaGrid TIered backup

Tiered backup storage die het beste van hard disk en deduplicatie appliances met elkaar combineert voor snelle back-ups & restores.

Over ExaGrid

Tiered Backup Storage

ExaGrid focust zich voor de volle 100% op Tiered Backup Storage. Binnen de markt differentiëren ze zich door het beste van een disk en deduplicatie device met elkaar te combineren. Waar andere oplossingen meestal focussen op inline -, focust ExaGrid zich op scale-out deduplicatie

Voor de deduplicatie maken ze gebruik van een ‘landing zone‘ en laten de back-up hier op landen. De back-ups worden niet onmiddellijk gededupliceerd op de harddisk, maar eerst zonder compressie en deduplicatie opgeslagen in de landingzone. Deduplicatie wordt vervolgens pas in de achtergrond uitgevoerd, wat ervoor zorgt dat de back-ups en restores veel sneller zijn en efficiënte long-term opslag mogelijk is.

Bij de scale-out approach wordt gebruik gemaakt van appliances die zo gedesigned zijn dat de performance overeenstemt met de capaciteit die gebackuped wordt. Hierdoor hoeft er geen afbreuk gedaan te worden in performance als gevolg van een verhoogde capaciteit.

 

ExaGrid illustratie
ExaGrid: Integrated Veeam Data Mover – Faster Synthetic Fulls

Retention Time-Lock for Ransomware Recovery

Back-ups komen eerst terecht in de landingzone. Omdat deze wel nog gehacked kan worden, maakt ExaGrid gebruik van een Two Tiered Back-up architectuur. Over de landingzone staat de retentiezone back-ups gededupliceerd opgeslagen worden voor een langere periode.

Tussen deze twee lagen bevindt zich de ExaGrid software. Die zorgt ervoor dat gebruikers van de appliances enkel toegang hebben tot de landingzone en geen data uit de retentiezone kunnen verwijderen. De ingebouwde Tiered Air Gap zorgt voor een buffer van 10-30 dagen om verwijderde data uit de landing zone alsnog te recupereren.

Waarom ePact

Hoe gaan we te werk

Vanuit ePact werken we al jaren nauw samen met Veeam, de Back-up & replication expert. De ExaGrid oplossing biedt hier een mooie aanvulling op en heeft bovendien een naadloze Veeam integratieIn de ExaGrid appliances zit namelijk standaard een Veeam agent ingebouwd die efficiënte, onderlinge communicatie tussen beiden mogelijk maakt. 

Met de ingebouwde landingzone van ExaGrid kunnen we op een eenvoudige manier gebruik maken van niet-gededupliceerde reservekopieën die nodig zijn om gebruik te maken van veel Veeam features. 

Elke ExaGrid appliance bevat een geïntegreerde Veeam Data Mover die geheel onafhankelijk back-up copy jobs uitvoeren en de back-up & restore processen aanzienlijk verbeteren. Dit maak het mogelijk om direct op het ExaGrid-systeem een synthetic full te creëren en restoren.

Met de combinatie van Veeam’s Scale Out Backup Repository (SOBR) en de appliances van ExaGrid in het scale-out systeem, kunnen we een solide, geïntegreerde back-up oplossing aanbieden aan onze klanten. 

Network & security platform

Belangrijkste voordelen

Snelheidsmeter icon

Snelheid

Back-ups en restores zijn aanzienlijk sneller door het gebruik van de unieke ExaGrid landing zone technologie.

Schaalbaarheid icon

Schaalbaarheid

Door de scale-out deduplicatie approach is er geen afbreuk aan de performance wanneer de capaciteit wordt verhoogd.

Euro icon

Lage kosten

Bij de appliances en support van ExaGrid bestaat niet zoiets als een 'end of life', waardoor er aanzienlijk bespaard kan worden.

Service Desk icon

Support

Met een Net Promotor score van +73 behoort de ExaGrid support tot de wereldklasse.

Start vandaag met je digitale transformatie

We leren je business graag beter kennen tijdens een vrijblijvend gesprek.