For business in change

VMware NSX

VMware NSX laat toe om laterale communicatie tussen de servers onderling eenvoudig te managen en extra te beveiligen met behulp van aparte firewall regels.

Over VMware NSX

Network & Security platform

Samen met de technologie evolueerde ook de kennis van cybercriminelen. Waar het vroeger voldoende was om het North-South verkeer van het datacenter te monitoren en te weren, is het nu ook van belang om je te richten op het East-West verkeer. Hierbij wordt er gefocust op het verkeer in het datacenter, met name de netwerken en servers die direct met elkaar in verbinding staan.

Met VMware NSX wordt er gebruik gemaakt van microsegmentatie. Dit  staat vandaag de dag bij veel bedrijven bovenaan de agenda. Er worden extra maatregelen genomen om de laterale communicatie, east-west traffic, tussen de servers extra te beveiligen door aparte firewall regels toe te schrijven aan servers en netwerken. 

Deze slimme beveiliging dringt zich op omdat er vaak geen extra barrières meer bestaan naast de perimeter firewall. Hierdoor kan een malafide persoon zich vrijuit bewegen eenmaal hij toegang heeft tot één server.

BITSANDBI(Y)TES by ePact & VMware

Voorkom & mitigeer tranditionele aanvallen met vmware nsx

Moderne problemen, vragen naar moderne oplossingen.  Gesofisticeerde malware vraagt intelligente detectiemogelijkheden.

In deze webinar lichten we aan de hand van een hands-on demo toe waarom VMware investeerde in de verschillende Network Security oplossingen en de optimalisatie van hun cybersecurity aanpak. 

Hun Zero Trust aanpak maakt bovendien inherent deel uit van de bedrijfsomgeving en brengt alle verschillende aspecten samen in één overzichtelijk geheel. 

Waarom ePact

Hoe gaan we te werk

NSX vormt bij ons het sluitstuk van een realistische hybride visie en wordt gedreven door een vernieuwde security aanpak die ervoor zorgt dat het inzichtelijker wordt en zich verplaatst naar een hoger, intuitiever niveau.

Met het VMware Virtual Network Assessment (VNA) wordt de huidige IT infrastructuur en onderlinge relaties tussen VM’s en containers in kaart te gebracht. Hoe ze met elkaar communiceren en waar ze draaien is ondergeschikt en maakt alles portable over de verschillende clouds en on-premise heen. Nadien wordt er een rapport gegenereerd dat een overzicht biedt van de security gaps (hoeveelheid East-West verkeer) en op basis hiervan bruikbare aanbevelingen voor netwerkoptimalisaties aanreikt.

Met VMware’s distributed firewall aanpak, trafiekanalyse en netwerkinspectiemogelijkheden kan je een extra arsenaal aan security maatregelen aanwenden zonder in te grijpen op bestaande servers, zonder één ip adres aan te passen. Hierbij loop je GEEN risico’s naar onderbrekingen toe of lange implementatieprojecten.

Voor klanten die beslissen om nadien VMware NSX te implementeren, laten we de bijhorende kosten van het assessment vallen.

VMware NSX

Virtual Network Assessment

Implementatie icon

1 DAG

Installatie vRNI

Data verzamelen icon

2 À 4 WEKEN

Dataverzameling

Data analyseren icon

1/2 DAG

Data interpretatie

Data rapportage icon

1 DAG

Rapportage

Data presentatie icon

1/2 DAG

Presentatie bevindingen

Network & security platform

Belangrijkste voordelen

Snelheidsmeter icon

Snel realiseerbaar

Het bedrijf blijft draaien voor, tijdens en na onvoorziene gebeurtenissen.

Flexibiliteit icon

wendbaarheid

Processen zullen zich sneller herstellen na onvoorziene gebeurtenissen.​

Security shield icon

Verhoogde security

Beperk het risico op grootschalig dataverlies door frequent back-ups te nemen.

Target icon

Behoud controle

Beperk de risico's en de financiële impact op de inkomsten van het bedrijf.​

Tijdens deze demo (1 uur) laten we je kennis maken met hét VMware platform voor netwerkvirtualisatie en beveiliging waarmee je gevirtualiseerde netwerkomgevingen kunt creëren en beheren in je datacenter of cloud-infrastructuur.

Je krijgt de kans om de belangrijkste functies zoals Netwerkvirtualisatie, Microsegmentatie, Load Balancing, Dynamic Routing, Multi-Cloud Connectivity en Security mogelijkheden van VMware NSX te verkennen.

Deze demo is bedoeld om je een diepgaand inzicht te geven in hoe VMware NSX kan bijdragen aan een geoptimaliseerde Netwerk Security strategie binnen je bedrijf. Het stelt je ook in staat om vragen te stellen en hands-on ervaring op te doen met de technologie.

Start vandaag met je digitale transformatie

We leren je business graag beter kennen tijdens een vrijblijvend gesprek.